打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] (天空)我係唔係比人呃左400$??如果比人呃左點做????

原帖由 s20050044 於 3-9-2008 17:46 發表
你地只係聽單方邊既人講野!!!佢有冇放到相出黎丫???佢一個人咁講咪都得架啦!!!你地唔好只聽單方邊丫!點知佢有冇昆到丫!!同埋點知佢係咪當事人丫!!!香港咩人都有!!!

還真是神又係你,鬼又係你
從在這帖第一次回覆後
我地所說的都是事情發生後應該點做
而不是討論樓主是否俾人昆
還是說你無法再以偏概全下去?
回復 支持 反對

偏概全下去???   你可以叫佢告喔!!!!到時告佢唔入你咪右係害左人!!!!你害自己好啦!!唔好害人啦!!你咁好笑既!!!你唔知人地係咪比人昆錢你叫人報警做咩丫??同人講你好嗎???你都幾好笑下喔!!!你地咩事都唔知就叫人打咩電話打咩電話!!你地再咁教人!!只係害左人[[bao_48]]
回復 支持 反對

原帖由 s20050044 於 3-9-2008 22:44 發表
偏概全下去???   你可以叫佢告喔!!!!到時告佢唔入你咪右係害左人!!!!你害自己好啦!!唔好害人啦!!你咁好笑既!!!你唔知人地係咪比人昆錢你叫人報警做咩丫??同人講你好嗎???你都幾好笑下喔!!!你地咩事都唔知就叫人打咩電話打咩電話!!你地再咁教人!!只係害左人

被人昆
正確的做法的確是報警處理
有好多騙徒就是看準了大家不敢報警的心態
才會到處招搖撞騙
真正害人的其實是閣下你
你助長騙徒的氣炎,放他消搖法外
你只是因為個人自身對警方的不信任
而到處散播警察無能的思想  
簡直是唯恐天下之亂

巨商同龍族
這兩隻game曾有玩家因被爆ac而報警求助
最後是成功捉到犯人的
其中龍族果單案既情況曾改篇成為某一集警訊的內容

我還真請你做足功課才去反駁別人
連人家的回覆也看不清楚 , 只懂盲目地去反駁擁護警察的人
現在不是討論樓主是否俾人昆
而是以樓主的情況為例, 被昆後應該點做

回復 支持 反對

哈!!!我想問你係咪個個地區都會做野架!!!地區唔同做事方式就唔同架啦!!你講個d都係少數人!!你點知個個地區做事既方式一樣???你係警察??第2我冇放他消搖法外!!同埋跟香港法律[你助長騙徒的氣炎,放他消搖法外]!!你可以做成人格受損!!同我冇放他消搖法外!!我冇講過佢地冇能!!我只話佢地會5會做野!![放他消搖法外]我點放佢放他消搖法外??呢一句係可令做成好大既問題!!人地冇講過既野你唔好亂加埋上去!!!到時就係你比人告!!!同埋我點害人!!請講出黎!!!呢幾句野上邊e有好多字眼可以比人告[[bao_33]]
回復 支持 反對

原帖由 s20050044 於 4-9-2008 02:20 發表
哈!!!我想問你係咪個個地區都會做野架!!!地區唔同做事方式就唔同架啦!!你講個d都係少數人!!你點知個個地區做事既方式一樣???你係警察??第 2我冇放他消搖法外!!同埋跟香港法律[你助長騙徒的氣炎,放他消搖法外]!!你可以做成人格受損!!同我冇放他消搖法外!!我冇講過佢地冇能!!我只話佢地會5會做野!![放他消搖法外]我點放佢放他消搖法外??呢一句係可令做成好大既問題!!人地冇講過既野你唔好亂加埋上去!!!到時就係你比人告!!!同埋我點害人!!請講出黎!!!呢幾句野上邊e有好多字眼可以比人告

香港的防止科技罪案小組有好多個嗎?
你還是做齊功課先回應我吧
最少給我去搞清楚防止科技罪案小組 同 你所謂既警察有咩分別
只憑單方面的不信任黎反駁
除左無理+不能令人信服外 也是很無聊的

你話佢地唔做野
就等同話佢地無能
再加上我是說你到處散播警察無能的思想
差了幾隻字,所指的意思都不同

叫人唔好去信警察 叫人唔好報警
你的行為就同放佢地消搖法外無分別
放佢地消搖法外只會讓更多人成為受害者 這就等同於害人
還是說你有更好的方法不用報警 也能處理事件?

請你去思考一下我究竟在說什麼
我並無亂加野上去
只是將你所說的東西分析後再用較為文雅的字詞說出來
回復 支持 反對

唔做野唔一定係無能架!!!!你自己用下腦諗下啦!!!我只係說佢地唔會做姐!!但冇話過冇能!!!你唔把自己諗既野放係人地身上!!!我由頭到尾都係話佢地會5會做野姐!!!你唔好屈我喔!!!!你自己睇下我幾時話過佢地無能!!!你睇下醫生啦!!!你隻眼有問題嗎???定係你鐘意把自己諗既野加落人地身上??
回復 支持 反對

只是將你所說的東西分析後再用較為文雅的字詞說出來??你分析唔=人地既分析!!!咁樣你咪把自己諗既野放落人地身上喔!!!呢d只係你諗既事唔係我諗既!!!你唔好亂咁屈我丫!!放佢地消搖法外無分別!放佢地消搖法外知5知係咩丫!!!姐係我都有分昆丫!!!!我放佢地丫ma!!!叫左你諗好d野先好講!!!就係[放佢地消搖法外]呢一句只好金下!!!你姐係話我係幫凶姐???你既意思係咩丫???講清楚好d喔!!!!廢事我誤會啦!!我並無亂加野上去???你咪加左自己心入邊諗既意思上去喔!!!咁叫冇亂加野???你諗既野唔一定係人地諗既野!!!你咁都可以話冇亂加野上去!!!!!加左就話冇加!!!你都幾識講大話喔

評分

參與人數 1 -1 收起 理由
sai6606 -1 連post

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 s20050044 於 4-9-2008 23:37 發表
只是將你所說的東西分析後再用較為文雅的字詞說出來??你分析唔=人地既分析!!!咁樣你咪把自己諗既野放落人地身上喔!!!呢d只係你諗既事唔係我諗既!!!你唔好亂咁屈我丫!!放佢地消搖法外無分別!放佢地消搖法外知5知係咩丫!!!姐係我都有分昆丫!!!!我放佢地丫ma!!!叫左你諗好d野先好講!!!就係[放佢地消搖法外]呢一句只好金下!!!你姐係話我係幫凶姐???你既意思係咩丫???講清楚好d喔!!!!廢事我誤會啦!!我並無亂加野上去???你咪加左自己心入邊諗既意思上去喔!!!咁叫冇亂加野???你諗既野唔一定係人地諗既野!!!你咁都可以話冇亂加野上去!!!!!加左就話冇加!!!你都幾識講大話喔

你的說話很無point 同你爭辨落去都無意思
反正你都不會看人地的回覆
你根本就連防止科技罪案小組和一般警察既分別都唔知
就只懂盲目針對,以偏概全而已
最後
還是說你有更好的方法不用報警 也能處理事件?
不要逃避問題are you ok?
你不交代一個比報警更好的方法
你現在就同幫兇無分別

回復 支持 反對

比人昆左啦
打3條9啦
[[bao_48]]
回復 支持 反對

抵你死係你先信炸[[bao_31]]
回復 支持 反對