查看: 6187|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

龍之塔討論區

《Drauga之塔 ∼the Aegis of URUK∼》是NAMCO于1984年推出的大型电玩动作角色扮演游戏,于1985年推出FC版,游戏中玩家将扮演勇士吉尔,勇闯神秘的龙之塔拯救心爱的公主凯,过程中玩家必须解开塔中各层迷宫不同的谜题,找出正确的路线,并取得各种多样化的道具,来让主角成长。游戏中并具备了非常多的隐藏要素,让玩家逐一发掘。游戏具有很高的可玩性,因而受到广大玩家欢迎,后该作又推出多款关联作品与外围创作产品,成为NAMCO的代表作之一。而此次《Drauga之塔 ∼the Aegis of URUK∼》的动画化,对于众多从FC时代就开始接触游戏的玩家来说一定具有非同寻常的意义。  

第十二集個結局系唔錯 不過重有好多謎團未解  要第二季先講明女主角的目的?
男主角已被兩人出賣 第三個(最後一個 會是誰?
最後個個國皇好似好奸
今季ed第一個個女角未出現 唔通系最後一座塔入面的女皇?
第二季推測 塔中兩亡靈會協助男主角入幻之塔? 又系唯一方法?
話說第一季 男主角已夠屈機 個盾攻防兼備 第二季再強化?
最後2009年先再出第二季是否有點後?

回復

第3個出賣佢的就係個皇帝(人講)[[onion_46]]
回復 支持 反對

原帖由 qq396390978 於 21-6-2008 20:09 發表
第3個出賣佢的就係個皇帝(人講)[[onion_46]]

但個皇帝同男主角只互見過面好似未對話過
回復 支持 反對

未看12
不過看見一大班人說結婚塔變成換妻塔了-_'-
回復 支持 反對

我其實覺得只係第1個背叛= =尼巴由頭到尾都唔係同基爾同team   照道理第2季先講埋另外2個  尼巴我唔覺係第2個背叛既人=.="

另外第一季ed個個女既   我覺得似係夢幻之塔入面既某一個人   未必係最後女王之類
好期待呀2009年  仲有成6個月先到....快d啦><"

回復 支持 反對

回復 5# 的帖子

難保不是
2009年10月
回復 支持 反對

得尼巴同女主角就上幻境塔,
佢地死緊啦,
尼巴連打中繼站大佬都用哂3枝虛無之箭,
上到幻境塔d怪一定勁好多,
得佢兩個點打?
回復 支持 反對

呢套野好多野都冇交代清楚,,,就之前國王被刺殺冇死都冇解釋,,,
回復 支持 反對

我down左未睇....
第2季要09年7月
等死人.v.'
回復 支持 反對

要等一年時間 可能只做個12集
可能作者估計錯誤 估唔到龍之塔咁受歡迎
回復 支持 反對