打印 上一主題 下一主題
收起左側

<神兵4> 第19期 魔鬼重兵

阿天俾神兵會追殺終於暫告一段落,小弟認為呢一part暫時係<神兵4>黎講最刺激既,畫面勁當然唔在講,更同時突顯龍旋、消魂、歸隱令等神兵既特性,唔錯﹗雖然帶出前世今生,神兵會既劇情係唐突左少少,但單以打鬥黎講,呢一part真係拎好高分呢﹗而今期見倒百渡籃球場等阿天既景都好有親切感,希望可以繼續keep住有香港特式街景,唔係一味高樓大廈啦﹗

另外神聖魔兵一PART個氣氛都營造得唔錯,雖然拎倒魔兵既3個都似二打六角式,不過希望佢地都可以有得發圍,唔會單純既卒仔啦﹗神兵會VS神聖魔團既情況明朗化,之前大家覺得亂,係因為劇情同方向轉得太急太快,希望文敵龍少o係開展新情節之餘,唔好忽略早前寫落既伏線同人物,唔好浪費左一堆有發展既角式 (如第二期已經出場既坤劫,反叛既驚雄等)。亦都好同意之前有版友反映阿天o係宇外流代時就話「奇石進步一日千里」,地球時就話佢記起前世就會功力大進云云。雖然兩者冇咩直接衝突,不過小弟就比較喜歡阿天係慢慢進步,而唔係忽然記起前世就功力大進啦﹗仲有,阿天既分身、幻刀自已就唔係太鐘意,一味神化,冇咩特式幗左係冇得改既,但係希望可以少用啦﹗

今期幾鐘意第28頁百渡飛落船一幕,仲有可以考慮加插葉青同和尚仔既感情線,應該幾有睇頭呢﹗(講起葉青,又想起穹白見倒佢時既突兀情況,龍少要解話呀~~~~)
今期封面好一般,拍埋龍記同天下登時低左一班,建議少用唷﹗^_^
回復

回復 樓主 的帖子

今期那四把魔鬼兵器"黃禍"、"赤毒"、"虐殺"、"黑死",造型很一般啊!
回復 支持 反對

今期的封面很難睇!!!!!!
回復 支持 反對

和楼上有同感。。画面不错。特别是百渡在海上那一幕。。。
回復 支持 反對