打印 上一主題 下一主題
收起左側

soul eater噬魂師 討論區

原帖由 ooSueNoo 於 12-4-2008 17:57 發表
我想問影像→gif 用咩 software 整架 0.0
同埋點解樓上果個可以咁細@@
我見親 d gif size 都好大...

設定問題~CUT圖果陣CUT細D咪得囉- -"
回復 支持 反對

老實說句
這是我人生買的漫畫最後侮的作品~

動畫
沒tm,op一定劣評.....

年番?
漫改的這類型
應該跟d gray man一樣
初頭跟漫,後期原創,一定差得要命...
回復 支持 反對

原帖由 [H]shinn 於 14-4-2008 11:15 發表
老實說句

動畫

年番?
漫改的這類型

我在想你有沒有看驅魔少年~驅魔少年動畫版跟漫畫版是一樣的~只有少量劇情抽換或內容壓縮

呢套動畫年不年番都不太重要~我覺得

回復 支持 反對

原帖由 愛好者 於 14-4-2008 16:19 發表

我在想你有沒有看驅魔少年~驅魔少年動畫版跟漫畫版是一樣的~只有少量劇情抽換或內容壓縮

呢套動畫年不年番都不太重要~我覺得

先搞清楚資料吧... 維基也有驅魔的資料

動畫的確有漫畫內容

但係卻多出大量原創故事 而且原創內容大部份都是無趣味的

根據維基 由14至50話中 挑除19~24

其故事內容全為原創或小說版內容

一直既原創受到大量負面評價

直到重返漫畫內容 動畫版先回復人氣

原帖由 [H]shinn 於 14-4-2008 11:15 發表
老實說句

動畫

年番?
漫改的這類型

的確,單行本才推出十本

起初都以為Soul Eater將會成為季番系列

變成年番的確會有如你所提及既情況

但始終為SE社出品 盡其量也應該不會太差吧

鋼練系列是動畫還是漫畫先行我不太清楚

但個人覺得鋼鍊製作不錯

回復 支持 反對

你地估下soul eater 大約有幾多集就完___
回復 支持 反對

我諗佢唔會13集就玩完丫化= ="
24~26  左右= = 可能  過32集既我發誓一年唔睇動畫= =
回復 支持 反對

原帖由 yy221146 於 14-4-2008 22:52 發表
我諗佢唔會13集就玩完丫化= ="
24~26  左右= = 可能  過32集既我發誓一年唔睇動畫= =

Soul Eater為年番 話數大概會有50 或 以上
回復 支持 反對

你地講得咁激烈
我廢事插嘴=口=

又送多張圖比大家><
第2集的

再送一張唔關事又極囧的圖=口= (18+)
遊客,如果您要查看本帖隱藏內容請回復

回復 支持 反對

原帖由 於 14-4-2008 17:32 發表

Soul Eater為年番 話數大概會有50 或 以上

係真既我就成年冇動畫睇0口0哭~=_= 會唔會好似gundam00 咁先   分2輯
感覺漫畫的黑星組合較好看= =
你那張...........是人渣school days嗎= =(xd只是想帶進自己話題)
好像由18禁版的cut- -+=]
是說18禁版也很囧.........色情情節老是一套= =    配音像機械人
(喂喂你離題了  拖走)

回復 支持 反對

年番阿=____=快下注第幾集開始崩....
回復 支持 反對